İZMİR / BORNOVA - Yaka Şengül Mustafa Karaca İlkokulu

Şengül Mustafa KARACA

Hayırsever - İşinsanı

18 derslik okulumuzu yaptıran hayırsever Mustafa KARACA, 1928 de Uşak'ta doğdu.Uşak Lisesini bitiren ve Ankara hukuk fakültesine dört sömester devam eden Mustafa KARACA, babasının vefatı üzerine fakülte öğrenimini bırakıp askerlik görevini yaparak ticaret hayatına atılmıştır. 1960 yılında, Şengül hanımla evlenmiştir. Üç kız evlat ve üç torun sahibidir.

Bakkalık ve küçük imalatlarla başlayan, Külah ve gofret üretimi amacı ile 1956 yılında İzmir' de küçük bir atölye kurmuş, 1966 yılında külah üretimi amacı ile fabrika kuruluş çalışmalarına başlanmış ve 1980 yılında Türkiye' de külah üretiminde ilk fabrikalardan biri olma unvanı ile gelişim sürecine devam etmiştir. 1984 yılında tam otomatik makine parkuru ile üretim kapasitesini artırmış ve Türk tüketicisini ilk defa kornetto (sarma kornet) ile tanıştırmıştır.

Ömrü boyunca  hep okul yaptırmayı düşleyen Mustafa KARACA, en sonunda düşlerini okulumuzu yaptırarak gerçekleştirmiştir. Cumhuriyetin 80. yıl dönümünde yaptırdığı ilköğretim okulunu Milli Eğitime teslim ederek ülke kültürüne' de hizmet etmiştir. Beş köyün ortak kullandığı ilköğretim okulumuz, İnşaatı 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmış olup 3 katlı ve 18 derslik kapasitesi ile öğrencilere eğitim vermektedir.

Minnet duygularımızla teşekkür etmeyi borç biliriz.

20-08-201920-08-201920-08-2019

Yayın: 20.08.2019 - Güncelleme: 26.01.2023 23:23 - Görüntülenme: 181